Parterapi

Parterapi 

Parterapi er en fantastisk måde at udvikle sig på sammen som par.

Det er i krælighedsrelationer vi har den største gave og mulighed for at blive hele og rette op de ting, som har sat dybe spor i os på en uhensigtsmæssig måde – derfor er parterapi en helt unik og særlig oplevelse for både dig og din partner – der vil være udviklingspunkter, indsigter og forløsninger for jer begge at hente i parterapien –  som du ikke kan hente i den individuelle terapi – for i parterapien har du et andet menneske at spejle dig i mens vi arbejder.

Parterapi er en rigtig god ide`, hvis I føler der er noget som bliver ved med at spænde ben for jer, eller noget som kan være svært at tale om.

Men parterapi kan også være en rigtig god ide`, selvom alt er som det skal være – som en investering i det gode forhold man ønsker skal fortsætte – måske endda sammen med enneagrammet som værktøj (se mere om det under fanen enneagrammet)

I parterapien arbejder vi med, at I bliver klogere på hinanden og den dynamik som sker mellem jer.

Vi har ofte ubevidste mønstre med os, som kan spænde ben for den gode og kærlige relation vi kan vokse i.

  • Mønstrene kan være tankemønstre, hvordan vi ser og forstår verden.
  • Følelsesmønstrene kan være, hvordan vi i bestemte situationer reagerer med bestemte følelser.
  • De kropsligemønstre kan være, hvad der instinktivt tænder det Autonome Nervesystem og dermed kamp/flugt responsen.

At vi sammen arbejder med mønstrene, betyder at I kommer til at forstå hinandens forskellige virkeligheder, og lærer at “se bagom” de følelser og reaktioner I møder hos hinanden og derigennem begynder at møde hinanden på en ny måde med denne forståelse.

Når vi dykker ned i disse mønstre, vil vi få øje på, hvor det er, I som par ubevidst kan komme til at ”antænde” hinandens sårbarheder og dermed komme til at skabe afstand mellem jer.

I parterapien kan vi gennem arbejdet med at se og forstå jeres mønstre, få øje på potentielle ressourcer mellem jer, og vi arbejder med hvordan I i dagligdagen får støttet hinanden, samtidig med at I holder fast i jer selv, jeres grænser, ønsker og behov.

Det skaber tryghed og nærvær at lære hinanden sådan at kende, på et dybere plan.

Parterapi med fokus på afslutning af et forhold

Parterapi kan også være en mulighed for, at få støtte til at bryde op på en måde, hvor I får hjælp til at få afsluttet en kærlighedsrelation, så I har fået sagt og aftalt det I gerne vil med støtte fra mig.

 

 

 

 “Et åbent hjerte er lig med et åbent sind” Dalai Lama


Pia Mølby Sandholdt

Pia Mølby Sandholdt